Plantendruppels


 • Waarvoor staan al die vreemde stoffen in de ingrediĆ«ntenlijst van de Biover producten?

  De ingrediëntenlijst op de verpakking van voedingssupplementen moet voldoen aan de Europese en Belgische wetgeving. Alle gebruikte ingrediënten moeten in de ingrediëntenlijst worden vermeld. U kan er dus op vertrouwen dat het product in kwestie geen andere 'verborgen, onnatuurlijke toevoegingen' bevat die niet in de lijst zijn opgenomen. De ingrediëntenlijst geeft u trouwens niet alleen een opsomming van alle ingrediënten; de bestanddelen zijn ook gerangschikt in dalende volgorde van gewicht waarin zij in het product worden gebruikt. Als u de ingrediëntenlijst op de producten van Biover nauwkeurig bestudeert, zou u de indruk kunnen krijgen dat de producten minder 'natuurlijk en plantaardig' zijn als we beweren. We streven ernaar om steeds zo natuurlijk mogelijk te produceren.

 • Wat zijn gestandaardiseerde plantenextracten?

  In tegenstelling tot gewone plantenpoeders bevatten gestandaardiseerde plantenextracten een specifieke hoeveelheid actieve bestanddelen. Bij de productie van producten op basis van planten is het dan ook belangrijk om niet zomaar poeder van om het even welk plantendeel te gebruiken.

 • Wat zijn tincturen?

  Tincturen zijn geconcentreerde hydroalcoholische plantenextracten die een zeer hoog gehalte aan actieve bestanddelen bevatten.

   Hoe worden tincturen geproduceerd?

  De Biover tincturen worden hoofdzakelijk (>70%) geproduceerd van verse planten, indien mogelijk van gecontroleerde biologische teelt. Afhankelijk van het vochtgehalte en van het soort plant wordt er tot 750 g verse plant per liter tinctuur gebruikt.
   

 • Wat zijn fytoplexen?

  De fytoplexen van Biover zijn samengesteld uit moedertincturen en gemmo-extracten. Moedertincturen zijn hydroalcoholische plantenextracten (zie "Wat zijn tincturen?"). Gemmo-extracten zijn geconcentreerde preparaten van verse knoppen en jonge scheuten van planten en bomen. Een gemmo-extract ontstaat door maceratie van de knoppen en scheuten in een mengsel van glycerine, alcohol en eventueel water.

 • Waarom zijn tincturen niet geschikt voor zwangere vrouwen?

  Tincturen bevatten een hoog alcoholpercentage van minimaal 45° waaraan de plantenextracten hun actieve bestanddelen vrijgeven hebben. Alcohol is een erg zuivere stof en bovendien ideaal als bewaarmiddel, maar zorgt er wel voor dat tincturen niet geschikt zijn voor zwangere vrouwen.

 • Ik ben allergisch aan gluten. Kan ik de Biover tincturen gebruiken, ondanks mijn voedselallergie?

  Zeker, want de alcohol uit de Biover tincturen wordt geproduceerd op basis van tarwe dat geen gluten bevat.