Aromatherapie


 • Waarvoor staan al die vreemde stoffen in de ingrediëntenlijst van de Biover producten?

  De ingrediëntenlijst op de verpakking van voedingssupplementen moet voldoen aan de Europese en Belgische wetgeving. Alle gebruikte ingrediënten moeten in de ingrediëntenlijst worden vermeld. U kan er dus op vertrouwen dat het product in kwestie geen andere 'verborgen, onnatuurlijke toevoegingen' bevat die niet in de lijst zijn opgenomen. De ingrediëntenlijst geeft u trouwens niet alleen een opsomming van alle ingrediënten; de bestanddelen zijn ook gerangschikt in dalende volgorde van gewicht waarin zij in het product worden gebruikt. Als u de ingrediëntenlijst op de producten van Biover nauwkeurig bestudeert, zou u de indruk kunnen krijgen dat de producten minder 'natuurlijk en plantaardig' zijn als we beweren. We streven ernaar om steeds zo natuurlijk mogelijk te produceren.

 • Wat zijn 100% natuurlijke etherische oliën?

  100% natuurlijke etherische oliën zijn:
  * niet scheikundig behandeld

  * niet verdund

  * niet versneden (niet vermengd met andere etherische oliën)

  * niet gerectificeerd (niet aangepast aan een standaardsamenstelling d.m.v. scheikundige producten of door herdistillatie van de etherische olie om bepaalde componenten te concentreren)

  * niet gederterpeneerd (niet ontdaan van bepaalde inhoudsstoffen)

 • Hoe worden etherische oliën (veilig) gebruikt?

  Het gebruik van etherische oliën is niet nieuw; ze worden al eeuwenlang gebruikt voor hun weldoende werking op lichaam en geest. Ze kunnen rustgevend zijn of juist verkwikkend, fris of zwoel, harmonieus, ontspannend ... 100% natuurlijke oliën werken door inname, inademing of via de huid in op ons lichaam en dragen bij tot de harmonie van lichaam, geest en emoties.

  Het gebruik van etherische oliën is afhankelijk van de toepassing en van de aard van de olie. Etherische oliën zijn zeer geconcentreerd: er zijn soms honderden kilo's verse planten nodig om één kilogram olie te produceren. Etherische oliën zijn dus bijzonder krachtige stoffen die altijd met grote omzichtigheid gebruikt moeten worden. Het is dan ook enorm belangrijk dat u altijd de aanbevolen dosis en de specifieke gebruikswijze van elke etherishe olie respecteert.

 • Mogen de etherische oliën en badoliën gebruikt worden in de sauna, in bubbelbaden en in stoomcabines?
  • U kan de etherische oliën van Biover zeker gebruiken om te verdampen in de sauna. Voor alle etherische oliën geldt echter dat u nooit een te grote dosis mag gebruiken want ze zijn 100% puur en dus zeer geconcentreerd. Etherische oliën moeten steeds verdund worden in water, u mag ze in geen geval rechtstreeks op het vuur gieten. U kan een 10-tal druppels etherische olie gebruiken per emmer water.
  • Over het algemeen wordt het gebruik van sterk olieachtige producten (zoals badoliën) in bubbelbaden afgeraden. Resten kunnen zich immers vastzetten in het buizensysteem en op termijn problemen veroorzaken. Indien u sporadisch toch zulke producten gebruikt, moet daarna een speciaal reinigingsprogramma worden doorlopen. Contacteer hiervoor de fabrikant van uw toestel. Ook in een bubbelbad mogen etherische oliën nooit onverdund gebruikt worden. Verdun ze altijd in een basisolie of een badschuim.
  • In stoomcabines moet u, afhankelijk van het type cabine, de etherische olie in het daartoe bestemde reservoir of op de uitsparing voorzien aan de stoomkop doen. Enkele druppels volstaan! Bij stoomcabines die geen speciale voorzieningen hebben voor het gebruik van etherische oliën, kunt u de olie druppelen op een natuurspons die u ergens in de stoomcabine legt. De spons zal ook vochtig worden door de warme stoom en de olie zal zo verdampen.