Algemeen


 • Info en tips over magnesium
  Magnesium is een belangrijk mineraal en bovendien hebben veel mensen een magnesiumtekort. Voeding kan hierbij helpen maar ook Biover heeft een aantal producten die je kunnen helpen om dit magnesiumtekort op te lossen. Want dat magnesium een belangrijke rol speelt in je lichaam en het functioneren ervan is overduidelijk.
 • Mag ik verschillende voedingssupplementen tegelijk nemen?

  Algemeen raden wij aan niet meer dan 3 preparaten met elkaar te combineren. Probeer enige tijd (van 30 min tot een uur) te laten tussen de inname van de verschillende supplementen. Het spreekt voor zich dat je beter geen producten met een 'tegengestelde werking' combineert, bijv. valeriaan voor een goede nachtrust en een Biover Sport product dat je energie geeft om beter te presteren.

 • Welke vissoorten worden gebruikt voor de productie van visolie (OPA omega 3)?

  Voor de productie van EPA omega 3 worden verschillende vette vissoorten (zoals ansjovis en sardienen) gebruikt. Visolie wordt gemaakt van het vlees van de vis en niet van de lever. De verschillende oliën worden met elkaar gemengd om een constant gehalte en een constante verhouding van EPA en DHA te garanderen.  

 • Wat zijn gestandaardiseerde plantenextracten?

  In tegenstelling tot gewone plantenpoeders bevatten gestandaardiseerde plantenextracten een specifieke hoeveelheid actieve bestanddelen. Bij de productie van producten op basis van planten is het dan ook belangrijk om niet zomaar poeder van om het even welk plantendeel te gebruiken.

 • Wat zijn essentiële vetzuren?

  Vetzuren zijn de bouwstenen van vetten, samen met glycerol. Vet wordt gevormd door de verbinding van glycerol met drie vetzuren. Vetten zijn een belangrijk onderdeel van onze voeding. Vetzuren zijn noodzakelijk voor een normaal functioneren van ons lichaam. Vetzuren vervullen een belangrijke functie als energiebron (brandstof), als onderdeel van een celmembraan en als voorloper van heel wat stoffen die instaan voor het goed functioneren van cellen en weefsels.

 • Wat zijn 100% natuurlijke etherische oliën?

  100% natuurlijke etherische oliën zijn:
  * niet scheikundig behandeld

  * niet verdund

  * niet versneden (niet vermengd met andere etherische oliën)

  * niet gerectificeerd (niet aangepast aan een standaardsamenstelling d.m.v. scheikundige producten of door herdistillatie van de etherische olie om bepaalde componenten te concentreren)

  * niet gederterpeneerd (niet ontdaan van bepaalde inhoudsstoffen)

 • Hoe worden etherische oliën (veilig) gebruikt?

  Het gebruik van etherische oliën is niet nieuw; ze worden al eeuwenlang gebruikt voor hun weldoende werking op lichaam en geest. Ze kunnen rustgevend zijn of juist verkwikkend, fris of zwoel, harmonieus, ontspannend ... 100% natuurlijke oliën werken door inname, inademing of via de huid in op ons lichaam en dragen bij tot de harmonie van lichaam, geest en emoties.

  Het gebruik van etherische oliën is afhankelijk van de toepassing en van de aard van de olie. Etherische oliën zijn zeer geconcentreerd: er zijn soms honderden kilo's verse planten nodig om één kilogram olie te produceren. Etherische oliën zijn dus bijzonder krachtige stoffen die altijd met grote omzichtigheid gebruikt moeten worden. Het is dan ook enorm belangrijk dat u altijd de aanbevolen dosis en de specifieke gebruikswijze van elke etherishe olie respecteert.

 • Ik ben vegetariër. Kan ik de Biover producten gebruiken?

  Bij de productie van onze softcapsules, maken we gebruik van gelatine van dierlijke oorsprong.

 • Ik ben veganist. Kan ik Biover producten gebruiken die vitamine B bevatten?
  Alle Biover producten op basis van vitamine B zijn geschikt voor veganisten. Ze bevatten immers triglyceriden van plantaardige oorsprong.