Biover gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten

#LoveBiover

Biover Groene thee Thé vert

Homemade ice tea

Ingrediënten

3 à 4 zakjes Biover Groene thee

2 liter water

ijsblokjes

verse muntblaadjes

limoenschijfjes

komkommerschijfjes

 

Aan de slag!

1) Laat de theebuiltjes trekken in kokend water.

2) Haal de theebuiltjes uit het water. Voeg koud water en ijsblokjes toe.

3) Breng op smaak met de limoenschijfjes. De komkommerschijfjes en verse muntblaadjes zorgen voor een frisse toets.

 

 

Groene pesto met hennepzaad

Ingrediënten voor 4 personen

40 g basilicum blaadjes

60 g Biover Superfood Gepeld hennepzaad

25 g parmezaanse kaas

25 g pijnboompitten

2 teentjes knoflook

60 ml olijfolie

peper en zeezout

 

Aan de slag!

1) Voeg de parmezaanse kaas, lookteentjes, basilicumblaadjes, het Biover Superfood gepelde hennepzaad en de pijnboompitten in de kom van de mixer.

2) Breng vervolgens op smaak met peper en zout en mix opnieuw.

3) Giet daarna geleidelijk aan de olie toe en vermeng tot je de gewenste consistentie bereikt.

 

 

Salade van meloen, ham en mozzarella met crunchy hennepzaad

Ingrediënten voor 4 personen

2 meloenen

200 g mozzarellabolletjes

8 sneden parmaham

1 eetlepel mosterd

2 eetlepels balsamico-azijn

5 eetlepels olijfolie

1 handje Biover Superfood Gepeld hennepzaad

Peper, zout

 

Aan de slag!

1) Snij de meloenen in 2 helften en verwijder de pitten. Haal eventueel bolletjes uit het vruchtvlees.

2) Laat de mozzarella uitdruppen.

3) Vermeng mosterd, olijfolie en balsamico-azijn. Versnipper de basilicumblaadjes en voeg alles toe aan de vinaigrette.

4) Schik alles in een bordje samen met de ham, besprenkel met de vinaigrette en strooi het Biover Superfood Gepeld hennepzaad erover en klaar!

 

 

Biover smoothie spirulina

Smoothie met spirulina

Ingrediënten

1 handje spinazie- of kaleblaadjes

1/4 avocado

2 bananen

2 glazen amandelmelk

1 eetlepel honing

1 eetlepel Biover Superfood Gemalen lijnzaad en chia

4 tabletten Biover Spirulina

 

Aan de slag!

1) Plet de Biover Spirulina tabletten tot poeder.

2) Haal de bananen uit de schil en snijdt ze in stukjes. Doe hetzelfde met de avocado.

3) Was de spinazie en verwijder de steeltjes.

4) Mix de spinazie, de avocado, de bananen, de amandelmelk, de honing en het spirulinapoeder door elkaar in de blender.

5) Giet de groene smoothie in een glas en roer er de Biover Superfood Gemalen lijnzaad en chia doorheen voor het serveren.

 

 

Biover Superfood Taboulé met hennepzaad

Taboulé met hennepzaad

Ingrediënten voor 4 personen

120 g Biover Superfood Gepeld hennepzaad

2 tomaten, in blokjes gesneden

1 komkommer, in blokjes gesneden

1/2 gele paprika, in blokjes gesneden

2 fijngehakte ajuinen

50 g rozijntjes

citroensap

1 teentje look

1 bosje fijngehakte bladpeterselie

1 handje verse muntblaadjes

6 eetlepels olijfolie

1 snuifje zout

 

Aan de slag!

1) Meng het Biover Superfood Gepeld hennepzaad met het citroensap en het zout samen in een grote kom.

2) Voeg vervolgens de andere ingrediënten toe, vermeng alles goed onder elkaar en klaar!

 

 

Chiapudding met banaan

Ingrediënten

250 ml amandelmelk

1 vanillestokje

3 eetlepels Biover Superfood Gemalen lijnzaad en chia

1 banaan

toppingideetjes: extra schijfjes banaan, een handje Biover Superfood Bessenmix, aardbeien, blauwe bessen, muesli, nootjes, confituur, ...

 

Aan de slag!

1) Voeg de zaadjes van het vanillestokje toe aan de melk, samen met het Biover Superfood Gemalen lijnzaad en chia en de geprakte banaan.

2) Blend dit goed door elkaar tot een romig geheel.

3) Giet het mengsel over in potjes en plaats deze een nachtje in de koelkast.

4) Voeg er de volgende dag de toppings aan toe en laat het smaken!

 

 

Baardolie op basis van plantaardige oliën

Benodigdheden:

2 ml arganolie

6 ml zoete amandelolie

2 ml jojoba-olie

1 druppel etherische olie van kruidnagel

3 druppels etherische olie van mandarijn

 

Aan de slag!

1) Maak eerst de basisolie. Dit doe je door de arganolie te mengen met de zoete amandelolie en de jojoba-olie.

2) Meng daarna de etherische oliën van kruidnagel en mandarijn eronder.

3) Giet enkele druppels van dit mengsel in de palm van je hand. Wrijf even om het elixir op te warmen en breng het daarna aan op je baard. Smeer het in vanaf de wortels tot aan de puntjes.

 

 

Biover #LoveBiover muffins met etherische olie van kaneel

Muffins met etherische olie van kaneel

Ingrediënten voor 4 personen

150 g lichtbruine suiker

400 g zelfrijzende bloem

1 eetlepel bakpoeder

25 cl melk

2 druppeltjes etherische olie van kaneel*

125 g bakboter + een extra klontje om de appeltjes in te bakken (kan eventueel ook in olie)

2 eieren

1 grote appel (bv. Jonagold)

 

Extra ingrediënten naar keuze

2 à 3 eetlepels ahorn- of agavesiroop

een snuifje nootmuskaat

1/2 theelepel gemalen kaneel

een beetje bloemsuiker als decoratie

 

Aan de slag!

1) Verwarm de oven voor op 210°C.

2) Doe de bloem, suiker en het bakpoeder in een kom. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

3) Los 2 druppeltjes etherische olie van kaneel* op in de melk. Giet vervolgens het mengsel van melk en etherische olie bij het deeg en voeg daarna ook de eieren toe.

4) Laat de boter zachtjes smelten en vermeng deze in kleine hoeveelheden onder het deeg.

5) Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de geschilde appel in dobbelsteentjes van max. 1 cm. Stoof de appelblokjes daarna op een zacht vuurtje.

6) Zoetekauwen kunnen eventueel de appelblokjes karameliseren in ahorn- of agavesiroop. Je kan tevens ook een snuifje echte kaneel toevoegen om de appeltjes goudbruin te laten glanzen.

7) Schep de appelblokjes doorheen het muffinbeslag en meng alle ingrediënten nog eens goed door elkaar.

8) Vul de bakvormpjes tot bovenaan de rand. Het deeg zal nog wat rijzen waardoor je de muffins op hun mooist kunt serveren met dat typisch uitpuilende bovenkantje.

9) Bak de muffins gedurende 20 minuten op 210°C. Haal daarna de bakvormen uit de oven.

10) Laat de muffins afkoelen. Decoreer met wat poedersuiker of presenteer met een heerlijk bolletje vanille-ijs. Wie kan aan al dit lekkers weerstaan?

 

(* Gebruik niet meer dan 2 à 3 druppels etherische olie van kaneel per dag.)

 

 

 

Geurzakjes met lavendel

Benodigdheden:

Enkele lapjes stof (katoen, linnen of zijde)

Naaigerief (schaar, naald, draad)

Gedroogde lavendelbloemen

8 druppels Biover Etherische Olie van Lavendel per zakje

Touwtje om de zakjes dicht te knopen

 

Aan de slag!

1) Knip een rechthoek uit en vouw de stof dubbel. Naai vervolgens 2 van de open zijden dicht (met de keerzijde van de stof aan de buitenkant).

2) Draai het stofje omgekeerd en vul het met de gedroogde lavendel.

3) Voeg enkele druppels Biover Lavendel toe aan het zakje voor een sterkere geur en een betere werking.

4) Knoop het geurzakje stevig dicht met een touwtje en leg ze in je kleerkast om de was te parfumeren.

 

 

 

Frozen Yoghurt

Ingrediënten voor 1 portie:

Biover Superfood Bessenmix

Biover Superfood Gemalen lijnzaad en chia

Biover Superfood Gepeld hennepzaad

Biover Superfood Cacaokernen

Andere toppings naar keuze zoals stukjes fruit, noten, kokossnippers,…

 

Aan de slag!

1) Mix eventueel wat fruit zoals blauwe besjes door de yoghurt in de blender voor een lekker smaakje.

2) Laat de uikervrije yoghurt twee uur (niet langer!) rusten in de diepvries.

3) Haal de bevroren yoghurt uit de diepvries en schenk het in een potje.

4) Voeg de toppings eraan toe en geniet van deze heerlijke gezonde verfrissing.

 

 

Rode vruchtensmoothie

Ingrediënten voor 2 personen:

400 g rode vruchten (blauwe bessen, frambozen, aardbeien en bramen)

1 theelepel Biover Superfood Gemalen lijnzaad en chia

1 theelepel Biover Superfood Gepeld hennepzaad

1 banaan, gepeld

sap van 2 sinaasappels

 

Aan de slag!

1) Mix alle ingrediënten in een blender, liefst direct uit de koelkast of samen met wat ijsblokjes.

2) Serveer meteen. Een echt kampioenenontbijt!

 

 

 

Kip met hennepzaad

Ingredienten

500 g kippenborst, in reepjes gesneden

60 g Biover Superfood Gepeld hennepzaad

50 g gemalen amandelen

1 koffielepel lookpoeder

½ koffielepel zout

½ koffielepel paprikapoeder

¼ koffielepel zwarte peper

1 snufje cayennepeper

2 geklutste eieren

Olijfolie

 

Aan de slag!

1) Laat de oven voorverwarmen op 200°C

2) Meng het Biover Superfood Gepeld hennepzaad met de gemalen amandelen, het lookpoeder, het paprikapoeder, het zout, de peper en de cayennepeper.

3) Zorg ervoor dat de ingrediënten klaarliggen in deze volgorde: (1) de kippenreepjes (2) de geklopte eieren (3) het mengsel met het Biover Superfood Gepeld hennepzaad.

4) Haal de kippenreepjes door de geklopte eieren en daarna door het mengsel van het hennepzaad. Doe dit met alle kippenreepjes. Leg de afgewerkte kippenreepjes op bakpapier.

5) Bestrijk de kippenreepjes met olijfolie en laat ze 15 minuten bakken in de oven op 200°C.

6) Draai de kip na 7 minuten om.

7) Dien op als het nog warm is met uw favoriete saus.

 

 

 

Supergezonde ontbijtrepen

Ingrediënten:

18 eetlepels havermout

2 eetlepels Biover Superfood Gepeld hennepzaad

3 eetlepels Biover Superfood Gemalen lijnzaad en chia

70 g amandelen

4 eetlepels honing

3 eetlepels amandelpasta

2 eetlepels gesmolten kokosolie

1,5 koffielepel vanille-extract

 

Aan de slag!

1) Hak de amandelen in een keukenrobot tot je kleine stukjes hebt.

2) Meng de havermout, het Biover Superfood Gepeld hennepzaad, het Biover Superfood Gemalen lijnzaad en chia en de amandelen in een grote kom.

3) Meng de amandelpasta, de kokosolie, het vanille-extract en de honing in een tweede kom tot je een glad mengsel bekomt.

4) Voeg de smeuïge pasta (stap 3) toe aan het havermoutmengsel (stap 2) en meng alles met de hand.

5) Giet het mengsel op een ingevette bakplaat en strijk het goed uit.

6) Laat de plaat afkoelen in de koelkast zodat het mengsel kan opstijven.  

7) Snijd het mengsel in vierkantjes of repen in de gewenste grootte. Je kan deze supergezonde repen een week lang in de koelkast bewaren. Ideaal als snack op kantoor of voor een fysieke inspanning.

 

 

 

Havermoutpancakes

Ingrediënten voor 4 personen:

150 g havermout

250 ml (soja)melk

1 rijpe banaan

1 ei

1 handje noten

2 theelepels bakpoeder

2 eetlepels Biover Superfood Gemalen lijnzaad en chia

 

Extra toppings:

blauwe bessen

ahornsiroop

yoghurt

 

Aan de slag!

1) Prak de banaan.

2) Voeg alle basisingrediënten toe aan de blender en meng goed.

3) Verhit een pannenkoekenpan en maak kleine pancakes met het smeuïge deeg.

4) Hou je van lekker zoete pannenkoekjes? Serveer je havermoutpancakes dan met ahornsiroop en wat bessen, noten, yoghurt, …

 

 

 

Superfood Studentenhaver

Ingrediënten

100 g paaseieren of gewone chocolade

40 g kokosolie

1/2 vanillestokje

4 eetlepels room

40 g gepofte quinoa

Biover Superfood Bessenmix

Biover Superfood Gemalen lijnzaad en chia

1 handje noten of pitten (okkernoten, pistachenoten, pecannoten, pompoen- of zonnebloempitten …)

 

Aan de slag!

1) Neem een bakplaat en leg hierop een vel bakpapier.

2) Hak de noten fijn en meng ze met de pitten, de Biover Bessenmix en het Biover Gemalen lijnzaad en chia.

3) Smelt de paaseieren met de kokosolie au bain-marie.

4) Giet nu de room en de zaadjes van een half vanillestokje in het chocolademengsel en roer goed.

5) Voeg vervolgens de gepofte quinoa toe en meng deze door de chocolade.

6) Giet het mengsel uit over het bakpapier en spreid het open tot een dunne laag.

7) Bestrooi de chocolade laag nu met het mengsel van noten en Biover Superfood.

8) Plaats de bakplaat eerst 2 uur in de koelkast vooraleer je ze opdient.

9) Om de chocolade op te dienen is het gemakkelijk als je ze gewoon in stukken breekt.

 

 

 

Smoothie Detox

Ingrediënten

1 handvol spinazie

1 limoen (geschild)

1 appel

2 wortels

1/2 avocado

appelsap naar smaak

1 eetlepel Biover Superfood Tarwegraspoeder

 

Aan de slag!

1) Spoel de appel en de 2 wortels en snijd ze in 4 stukken. Spoel de spinazieblaadjes en wring ze uit. Steek alles in de blender.

2) Voeg een halve avocado toe en een geschilde limoen die beiden in stukjes gesneden werden.

3) Voeg vervolgens 1 eetlepel Biover Superfood Tarwegraspoeder toe en mix het geheel.

4) Voeg appelsap toe tot je shake mooi lopend is.

 

 

 

Biover Superfood Tarwegras guacamole

Guacamole

Ingrediënten

2 à 3 rijpe avocado's

1 tomaat

1 kleine ui

1 teentje look

1/2 verse peper

1 eetlepel limoensap

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel Biover Superfood Tarwegraspoeder

1 snuifje zout

 

Aan de slag!

1) Was de tomaat, schil de ui en de avocado's. Snij alles in stukjes.

2) Hak de look en het pepertje in kleine stukjes.

3) Voeg de stukjes tomaat, ui en avocado toe aan de blender samen met de andere ingrediënten en en het Biover Superfood Tarwegraspoeder. Mix alles tot de gewenste consistentie.

4) Serveer de guacamole met nacho's of krokante crackers.

 

 

 

Energy Milkshake

Ingrediënten

100 ml vers sinaasappelsap

150 ml plantaardige melk

1 sinaasappel

1 banaan

2 appeltjes

1 eetlepel Biover Superfood Rode bietenpoeder

 

Aan de slag!

1) Snijd de sinaasappel, de banaan en de appels in kwartjes. Mix de kwartjes samen.

2) Bevochtig het mengsel met sinaasappelsap en plantaardige melk om het geheel vloeibaar te maken.

3) Voeg Biover Superfood Rode bietenpoeder toe en mix nog een laatste keer. Je milkshake vol vitamientjes is klaar!

 

 

 

Biover Superfood Rode bietenpoeder Humus

 

Hummus met rode bietenpoeder

Ingrediënten

75 g kikkererwten (uit blik, zonder sap)

Biover Superfood Rode bietenpoeder, toevoegen naar smaak (eventueel aangevuld met een halve verse rode biet)

1 fijngehakt teentje look

1 eetlepel olijfolie

1 koffielepel komijnpoeder

Peper en zout

 

Aan de slag!

1) Meng de kikkererwten, de look en de olijfolie in een kom en voeg Biover Superfood Rodebietenpoeder toe (eventueel met de stukjes verse rode biet).

2) Mix het geheel in een hakker.

3) Voeg komijn, peper en zout toe naar smaak. Indien je graag pikant eet, kan je ook wat chili toevoegen.

 

 

 

Pannenkoeken met Biover Superfood Gemalen lijnzaad & chia

Ingrediënten

175 g tarwemeel (T65 of T80)

5 g Biover Superfood Gemalen lijnzaad & chia

400 ml plantaardige melk

10 ml sojaroom

1 eetlepel olijfolie

1 snuifje zout

1 snuifje suiker

 

Aan de slag!

1) Meng het meel en het Biover Superfood Gemalen lijnzaad & chia.

2) Voeg beetje per beetje de plantaardige melk toe. Blijf ondertussen goed roeren om klonters te vermijden.

3) Voeg de room toe, vervolgens de olie, het zout en de suiker.

4) Laat het deeg niet rusten, maar start meteen met het bakken van de pannenkoeken op een middelmatig vuurtje. Bak enkele minuten aan weerszijden.

5) En proeven maar!

 

 

Biover Superfood Slaatje met geitenkaas en bessenmix

 

Slaatje met geitenkaas en Biover Superfood bessenmix

Ingrediënten

300 g gemengde salade (gewassen en uitgewrongen)

1 rolletje geitenkaas

3 à 4 tomaatjes (kerstomaten, gele tomaten, ...)

3 à 4 vijgen

4 eetlepels Biover Superfood Bessenmix

 

Aan de slag!

1) Was de salade grondig. Snijd de tomaten en vijgen in stukjes. Snijd de geitenkaas in schijfjes.

2) Verdeel de salade in een bord, plaats de kaas erop en voeg de tomaten en vijgen toe.

3) Strooi de Biover Superfood Bessenmix over het slaatje of rol de schijfjes kaas in de Biover Superfood Bessenmix tot ze bedekt zijn met bessen.

4) Varieer naar wens met andere fruit- en groentensoorten.

 

 

Biover Bloempotbroodjes

 

Bloempotbroodjes

Ingrediënten

3 à 4 kleine bloempotjes

500 g bloem voor boerenbrood

1,5 glas lauw water

2 zakjes droge gist

2 eetlepels Biover Superfood Gemalen lijnzaad en chia

1 snuifje zout

 

Aan de slag!

Vooraleer je begint: was de (nieuwe en onverniste) bloempotjes goed uit en laat ze drogen. Boter ze goed in en plaats ze in een koude oven vooraleer je ze 30 minuten op 220°C afbakt. Laat vervolgens in de oven afkoelen. Controleer op een klein stukje of het gebakken aardewerk nog olie absorbeert. Is dit het geval: herhaal dan voorgaande stappen.

1) Los de gist op in het lauwe water.

2) Maak een kuiltje in de bloem en giet er het water met de gist in. Kneed goed gedurende een tiental minuten.

3) Voeg het zout en het Biover Superfood Gemalen lijnzaad en chia toe. Kneed het deeg opnieuw en voeg bloem toe indien nodig.

3) Beboter de bloempotjes of leg er bakpapier in. Verdeel het deeg in gelijke delen en verdeel deze delen over de bloempotjes.

4) Laat rijzen gedurende een dertigtal minuten.

6) Laat de broodjes bakken in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ongeveer 30 minuten. Controleer de gaartijd met het punt van een mes.

 

 

 

Biover Superfood Berry bites bessenmix

 

Berry bites met Biover Superfood Bessenmix

Ingrediënten

85 g havermout (of gepofte ontbijtgranen)

100 g Biover Superfood Bessenmix

110 g arachideboter (of notenboter)

110 g Agavesiroop (of honing)

75 g chocoladevlokken / -krullen / -stukjes

1 eetlepel vanille-extract

Optioneel : 1 eetlepel Biover Superfood Gemalen lijnzaad en chia

 

Aan de slag!

1) Meng alle ingrediënten in een kom met behulp van een lepel.

2) Laat het mengsel 10 à 20 minuutjes rusten in de koelkast zodat de pasta kan uitdikken.

3) Rol kleine bolletjes. Je kunt de Berry bites een week lang bewaren in een goed afgesloten doos.

 

 

Biover Superfood Supertruffels (bessen, lijnzaad, chia, cacaonibs, hennepzaad)

Supertruffels met Biover Superfood Gemalen lijnzaad en chia, Bessenmix, Cacaonibs en Hennepzaad

Ingrediënten

180 g amandelboter

60 g Biover Superfood Bessenmix

6 ontpitte dadels

30 g Biover Superfood Gemalen lijnzaad en chia

30 g Biover Superfood Cacaonibs

30 g Biover Superfood Gepeld hennepzaad

2 koffielepels kaneel

2 koffielepels vanille

1 snuifje zout

 

Aan de slag!

1) Plaats de dadels, de amandelboter, de Biover Superfood Bessenmix, de Biover Superfood Cacaonibs, kaneel, vanille en het snuifje zout in een keukenrobot. Laat vervolgens goed mengen tot een kleverig geheel.

2) Rol de pasta in kleine bolletjes.

3) Rol de bolletjes door de Biover Superfood Gemalen lijnzaad en chia en het Biover Superfood gepeld hennepzaad. Voeg gerust verschillende soorten kruiden to aan dit korstje en varieer naar hartelust.

4) Plaats de Supertruffels in de koelkast vooraleer je begint te smullen.

 

Biover Superfood havervlokken met aardbei, amandelen en chocolade

Havermoutmix met Biover Superfood Gemalen lijnzaad en chia

Ingrediënten

1 1/2 kop amandelmelk

1 kop havervlokken

2 eetlepels Biover Superfood Gemalen lijnzaad en chia

1 eetlepel cacaopoeder

5 koffielepels maple syrup

1 koffielepel Biover Superfood Cacaonibs

1/8 koffielepel kaneel

100 g aardbeien (in stukjes gesneden)

Handje amandelen (gehakt)

Snufje zout

 

Aan de slag!

1) Leg de aardbeien, amandelen en cacao nibs opzij en meng de overige ingrediënten in een kom.

2) Vul een glas met een laagje van het mengsel. Leg daar vervolgens een laagje aardbeien op en herhaal tot de bovenste rand van het glas.

3) Laat het mengsel een nachtje rusten in de koelkast.
4) De volgende ochtend voeg je de amandelen en cacao nibs toe als topping en klaar. Smullen maar!

 

 

Powershot smoothie met Biover Superfood Bessenmix

Ingrediënten

200 g (soja)yoghurt

80 g geweekte Biover Superfood Bessenmix

4 Biover Spirulina tabletten

1 koffielepel kokosolie

 

Aan de slag!

1) Vermaal de Biover Spirulina tabletten tot poeder.

2) Vermeng alle ingrediënten in de blender.

3) En klaar!

 

 

Biover Vis met Superfood Chia & Lijnzaad

Fish fingers met een korstje van Biover Superfood Gemalen lijnzaad en chia

Ingrediënten

2 kabeljauwfilets (+- 125 g per persoon)

2 eetlepels Biover Superfood Gemalen lijnzaad en chia

50 g ongezouten amandelen

geraspte zeste van een halve citroen

enkele druppeltjes citroensap

1 ei

1 eetlepel olijfolie (+ extra om de vis in te bakken)

enkele sprietjes versneden verse bieslook

enkele blaadjes peterselie (zonder takjes!)

peper/zout

 

Aan de slag!

1) Snijd de kabeljauw in lange reepjes van ongeveer 2 cm breed en 10 cm lang.

2) Meng het ei samen met de olijfolie en klop alles goed los. Voeg zout en peper toe.

3) Verhaksel de amandelen samen met de Biover Superfood Gemalen lijnzaad & chiamix in je keukenrobot. Voeg daarna de bieslook en peterselie toe, samen met de citroenzeste en het citroensap. Je hebt nu een gezond paneermeel.

4) Dompel de vis onder in het eimengsel en rol daarna door het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan.

5) Bak jouw zelfgemaakte fishfingers 5 à 7 minuten in de pan met een beetje olijfolie tot het korstje goudbruin kleurt.

 

 

Biover Superfood Rode bietenpoeder Poudre de betterave rouge yoghurt yaourt

Roze yoghurt met Biover Superfood Rode bietenpoeder

Ingrediënten

1 l sojamelk

1 yoghurt (op basis van soja of koemelk)

1 koffielepel Biover Superfood Rode bietenpoeder

1 soeplepel natuurlijk aroma van frambozen

4 lepels rietsuiker (blond)

 

Aan de slag!

1) Meng de yoghurt met het Biover Superfood Rode bietenpoeder.

2) Voeg beetje per beetje de melk toe en meng het geheel.

3) Voeg vervolgens het natuurlijke aroma van framboos en de suiker toe. Plaats het mengsel in de yoghurtmaker (gedurende 10 uur) en zet daarna de roze yoghurt in de koelkast. Wacht 12 uur en daarna ... Proeven maar!

 

 

Biover superfood Bessenmix mueslireep

Energierepen met Biover Superfood Bessenmix

Ingrediënten

100 g havermout

100 g nootjes, pitten, granen, ... (vb zonnebloempitten, lijnzaad, chia, amandelen, ...)

35 g kokosolie

75 g Biover Superfood Bessenmix

2 rijpe bananen

 

Aan de slag!

1) Maak de bessen opnieuw vochtig door ze een tiental minuutjes in lauw water te laten weken en dep ze daarna droog.

2) Hak de nootjes en meng alle ingrediënten in een kom.

3) Bewerk het deeg met de handen en verspreid het tussen twee bakpapieren. De dikte kan je zelf bepalen. Snijd vervolgens het deeg in repen met een mes.

4) Verwarm de oven voor op 180°C en bak de repen af gedurende 20 minuten.
5) Verwijder het bovenste papier en bewaar de repen in een hermetisch afgesloten doos. Smakelijk!

 

 

Biover cake met etherische olie van lavendel #lovebiover

Cupcakes met etherische olie van lavendel

Ingrediënten voor ± 20 cupcakes

3 eieren

150 g suiker

200 g meel

1 zakje bakpoeder

100 g gesmolten boter

50 g melk

2 druppels etherische olie van lavendel*

2 theelepels gemalen lavendel

 

Extra ingrediënten naar keuze

suikerglazuur

2 theelepels lavelbloempjes

 

Aan de slag!

1) Verwarm de oven voor op 180°C. Boter de muffinvormpjes in en bestrooi ze met bloem.

2) Laat de boter smelten en zet ze daarna even opzij.

3) Scheid de eieren, voeg de suiker toe aan de eiwitten en meng deze goed door elkaar tot je een wit mengsel bekomt.

4) Voeg de 2 druppels etherische olie van lavendel* toe aan de melk en vermeng de melk onder het mengsel.

5) Voeg vervolgens het meel en het bakpoeder toe en vergeet ook niet de lavendelbloempjes in het deeg te strooien. Blijf ondertussen goed roeren.

6) Meng tenslotte de boter door het deeg en laat het geheel 15 minuten rusten.

7) Schep het deeg nog een laatste keer goed door (want de lavendel is wat naar beneden gezakt tijdens het rusten) en vul er daarna de vormpjes mee. Giet de vormpjes niet volledig vol want het deeg zal rijzen! Plaats ze 10 tot 15 minuten in de oven.

8) Laat de cupcakes na het bakken nog even afkoelen en versier ze daarna met suikerglazuur. Bestrooi de cakejes met lavendelbloempjes vooraleer het glazuur hard wordt. Smakelijk!

 

(* Gebruik niet meer dan 1 à 2 druppels etherische olie van lavendel per dag.)

 

 

 

 

Biover Chocomousse met etherische olie van sinaasappel

Chocomousse met etherische olie van sinaas

Ingrediënten voor 4 personen

2 eierdooiers

5 eiwitten

25 g suiker

125 g zwarte chocolade

25 g boter

2 druppels etherische olie van sinaasappel*

 

Aan de slag!

1) Laat de chocolade en de boter smelten au bain-marie.

2) Klop de dooiers samen met de suiker wit. Klop de eiwitten op.

3) Giet de gesmolten chocolade bij de dooiers. Voeg voorzichtig de opgeklopte eiwitten toe aan het mengsel, samen met de twee druppels etherische olie van sinaasappel*.

4) Laat het geheel twee uur rusten in de koelkast.

5) Dien koud op en smullen maar!

 

(* Gebruik niet meer dan 3 à 5 druppels etherische olie van sinaasappel per dag.)

 

 

Biover Panna Cotta met etherische olie van citrusvruchten

Panna cotta met etherische olie van citrusvruchten

Ingrediënten voor 4 personen

750 g volle room

30 g suiker

3 blaadjes gelatine

coulis van van rode vruchten

verse bessenmix (frambozen, blauwe bessen, zwarte bessen, ...)

crumble van haver of kruimelkoekjes

2 druppels etherische olie van citrusvruchten (citroen, mandarijn of sinaasappel)*

 

Aan de slag!

1) Week de blaadjes gelatine in koud water. Volg de instructies op de verpakking om een perfect resultaat te bekomen.

2) Verwarm de room op een zacht vuurtje samen met de suiker. Opgelet, het geheel mag niet koken.

3) Voeg 2 druppels etherische olie van citrusvruchten* toe zodra de room warm is.

4) Haal de blaadjes gelatine uit het water, wring ze zachtjes uit en voeg ze toe aan de room. Roer alles eventjes door zodat de blaadjes goed kunnen oplossen.

5) Vul  twee derde van de dessertglaasjes of potjes met het Panna Cotta mengsel.

6) Laat de dessertjes afkoelen in de koelkast. Wacht minstens 2 uur maar bij voorkeur de ganse nacht.

7) Serveer de Panna Cotta lekker fris en versier ze met coulis van rode vruchten en/of vers fruit. De Panna Cotta is nu klaar, smakelijk!

 

Enkele tips:

• Panna Cotta is een traditioneel Italiaans roomdessert. Hou het dessertje lekker licht en kies geen al te grote potjes om de Panna Cotta in te serveren.

• Maak je zelf de coulis van rode vruchten buiten het seizoen? Kies dan eventueel voor diepvriesvruchten, deze zijn een stuk goedkoper dan verse bessen en aardbeien.

• De combinatie van Panna Cotta met citroen en rode vruchten is een makkelijke klassieker. Wees daarom creatief in je versiering en varieer met andere fruitsoorten, een krokante havermoutcrumble of een kruimelkoekje bovenop de vruchtencoulis.

• Voeg eventueel samen met de etherische olie van citroen/mandarijn/sinaasappel ook nog de zeste van de vrucht toe voor extra kleur en textuur.

 

(* Gebruik niet meer dan 3 à 5 druppels etherische olie van citroen/mandarijn/sinaasappel per dag.)

 

 

Biover cake met etherische olie van citroen

Cake met etherische olie van citroen

Ingrediënten voor 1 grote cake of een 20tal mini-cakejes

220 g gezeefde bloem

220 g (boeren)boter

220 g suiker

4 eieren

4 g gist

1 citroen

3 à 5 druppels etherische olie van citroen*

 

Aan de slag!

1) Verwarm de oven voor op 180°. Boter de bakvorm in en bestuif met bloem of gebruik bakspray.

2) Scheid het eiwit van het eigeel. Klop het eiwit op tot een luchtig mengsel. Plaats het opgeklopte eiwit voorlopig opzij.

3) Voeg beetje bij beetje de 220 g gezeefde bloem en de gist toe aan het eigeel. Vermeng alles.

4) Voeg 220 g gesmolten boter toe en vermeng alles met een garde tot je een homogeen mengsel bekomt.

5) Rasp de schil van de citroen. Parfumeer de suiker door de geraspte citroenschil eraan toe te voegen. Roer vervolgens de suiker met citroenzeste onder het deeg.

6) Voeg het opgeklopte eiwit en 3 à 5 druppels etherische olie van citroen* toe aan het mengsel.

7) Giet het beslag in de cake- of muffinvorm.

8) Bak de cake af gedurende 35 minuten. Hou de oven in de gaten. De gaartijd kan variëren naargelang het vermogen van uw oven en de gebruikte bakvorm (silicone of ijzer).

9) Na een kwartier kan je een insnede maken op de rug van de cake. Zo zal hij mooier rijzen.

10) Is de cake perfect gaar? Dit kan je testen door met een houten stokje of een mes even in de cake te prikken. Komt het stokje/mes er droog uit, dan is de cake gebakken!

11) Haal de cake uit de oven, verwijder de vorm en plaats hem op een rooster. Laat de cake eerst afkoelen alvorens hem te proeven.

 

Deze heerlijke cake heeft een subtiele smaak. De druppeltjes etherische olie accentueren de citroenzeste. Wil je graag wat variatie? Probeer dan zeker eens de etherische olie van een andere citrusvrucht (pompelmoes, zoete sinaasappel, bergamot, ...) of combineer de etherische olie van citroen met deze van mandarijn.

 

(* Gebruik niet meer dan 3 à 5 druppels etherische olie van citroen per dag.)

 

 

Biover Pannenkoek met etherische olie van mandarijn

Pannenkoek met etherische olie van mandarijn

Ingrediënten voor een 15tal pannenkoeken:

500 ml halfvolle melk

200 g bloem (mag zelfrijzend zijn)

40 g gesmolten boter

50 g suiker

2 eieren

1 snuifje zout

3 à 5 druppels etherische olie van mandarijn*

 

Aan de slag!

1) Laat de boter smelten en plaats deze even opzij.

2) Zeef de bloem en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek hierin de eieren.

3) Voeg de gesmolten boter toe en voeg geleidelijk aan de melk toe. Blijf het mengsel goed doorroeren om klonters te vermijden.

4) Voeg 3 à 5 druppels etherische olie van mandarijn* toe en vermeng alles opnieuw.

5) Laat het deeg rusten gedurende 2 uur op kamertemperatuur.

6) Giet een beetje deeg in een warme, ingevette pannenkoekenpan. Draai de pan zo rond dat het deeg zich over de hele bodem verspreidt. Bak gedurende een tweetal minuten op een matig vuur. Draai de pannenkoek om van zodra deze een goudbruine kleur krijgt en de rondjes loskomen. Bak verder af aan de andere kant.

7) Serveer warm, lauw of koud, met of zonder confituur, suiker, smeerpasta, gezouten karamel, ... Smakelijk!

 

(* Gebruik niet meer dan 3 à 5 druppels etherische olie van mandarijn per dag.)